EPS: Ili pregovori ili štrajk

Sindikat radnika EPS počeće štrajk 10. februara ukoliko do tada ne počnu pregovori sa Vladom Srbije. Večeras razgovor sa ministarkom Zoranom Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

11:28

Default images

Radnici prete štrajkom ukoliko ne počnu pregovori o ispunjenju zahteva za poboljšanje uslova rada.

Među zahtevima sindikata su da se EPS izuzme iz primene propisa za smanjenje zarada u javnom sekotru većih od 60.000 dinara i za zabranu zapošljavanja, kao i da se obezbede neophodna sredstva za rad i omogući isplata pozajmice zaposlenima od 50.000 dinara.

Sindikat radnika EPS traži i da se uključi u radna tela za izradu izmena zakona o radu, o privatizaciji, o stečaju i o o štrajku.

Ponovili su i da snabdevanje strujom u Srbiji ni jednog trenutka neće biti prekinuto ni ugroženo zbog štrajka.

"Ja sam uvek za razgovor. Ni jednog trenutka ministarstvo i ministar nisu uzvraćali na bilo koji način i onim tonom kako je to radio sindikat", rekla je Mihajlovićeva u Svilajncu na proslavi obeležavanja 45 godina Termoelektrane "Morava".

Ministarka je ocenila da mora da se sedne za sto i razgovara zato što ima nekoliko zahteva, kao što je pozajmica od 50.000 dinara, za koju je ocenila da je "sasvim sigurno deo kolektivnog ugovora između sindikata i poslodavca".

"Na sastanku ćemo videti kakvi su stavovi sindikata. Do dolaska ovde čula sam potvrdu sindikata EPS-a za generalnim štrajkom, iako znaju da večeras imaju sastanak u ministarstvu. Nema problema, to je njihov način borbe i ja to mogu da razumem", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: