Država planira nova zaduživanja

Beograd -- Uprava za javni dug Ministarstva finansija planirala je za mart aukcije državnih hartija od vrednosti u dinarima u ukupnoj vrednosti od oko 46 milijardi dinara.

Izvor: Tanjug
Podeli

Planirana je i aukcija hartija denominovanih u evrima u vrednosti od 50 miliona, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Za 26. mart planirana je aukcija dvogodišnjih državnih obveznica u ukupnoj vrednosti od 50 miliona evra, sa godišnjim kuponom od 5,75 odsto i polugodišnjom isplatom, a planirana su ponovna otvaranja emisije.

Prvog marta biće održana aukcija šestomesečnih državnih zapisa vrednosti šest milijardi dinara, a pet dana kasnije reotvaranje emisije osamnaestomesečnih zapisa u vrednosti od oko 5,05 milijardi dinara.

Za 13. mart zakazana je aukcija dvogodišnjih državnih zapisa u vrednosti od pet milijardi dinara, a nedelju dana kasnije aukcija pedesettronedeljnih zapisa u vrednosti deset milijardi dinara i planirana su ponovna otvaranja obe emisije.

Za 27. mart zakazana je aukcija trogodišnjih državnih obveznica, sa godišnjim kuponom od 10 odsto i polugodišnjom isplatom, a u pitanju će biti ili nova emisija ili reotvaranje emisije od 28. februara zavisno od rezultata te aukcije.

Srbija

strana 1 od 337 idi na stranu