Izidžet zainteresovan za Srbiju

Beograd -- Lou-kost avio kompanija “Izidžet” zainteresovana je za dolazak u Beograd, kažu u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo.

Izvor: B92, 24 sata
Podeli

„Poznata niskotarifna kompanija Izidžet je dolazila u martu ove godine i bila zainteresovana za srpsko tržište, a moguće je da na nove pregovore dođu početkom naredne godine“, kaže Katarina Andrić-Milosavljević, savetnica Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Ona kaže da je teško prognozirati dolazak novih avio-kompanija jer je svetska ekonomska kriza pogodila sve, pa i avio-industriju.

„Svi koji su došli su zadovoljni postignutim rezultatima, a ukidanje viza je pozitivno uticalo na razvoj avio-industrije“, kaže Andrić-Milosavljević i dodaje da se za sada nove kompanije samo raspituju jer je Srbija sve uradila da im se obezbedi dolazak.

Vizer leti za i Šarlroa i Geteborg

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Vizer od kraja marta naredne godine iz Beograda će leteti dva puta nedeljno za Šarloa u Belgiji i švedski Geteborg. Cene najjeftinijih povratnih karata su oko 60 evra.

Vizer će tako od proleća saobraćati iz Beograda ka devet evropskih destinacija. Ova kompanija će leteti i za Rim, Malme, Stokholm, Ajndhoven i Minhen, a u aprilu naredne godine se očekuje i otvaranje operativne baze ove kompanije u Srbiji. Vizer već leti iz prestonice za Dortmund i London.

Još je bogatija ponuda austrijskog „Flaj Nikija” koji iz Beograda leti u osam različitih zemalja na više od 20 destinacija. Top destinacija je Beč gde najjeftinija povratna karta košta 58 evra.

I cene za Pariz, Rim, Milano, Barselonu, Berlin i ostale evropske metropole su atraktivne, ali treba voditi računa da se na te destinacije leti isključivo sa presedanjem u Beču, što iziskuje dugačko putovanje.

Iz Beograda leti i „Džerman vings” za Keln i Štutgart, kao i norveški „Norvidžen er” za Oslo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 406 idi na stranu