"Vind džet" više ne leti iz Niša

Niš -- Avioni italijanskog "Vind džeta" neće više leteti iz Niša, a današnji let za Bolonju biće i poslednji. Ugovor sporazumno raskinut.

Izvor: FoNet, Beta
Podeli

Na sajtu "Vind džeta", koja je iz Niša trebalo da leti za Bolonju do kraja godine, navodi se da je ugovor kompanije i Grada sporazumno raskinut.

"Vind Džet je tražio da u novembru bude dva leta manje, a gradska vlast je procenila da bi manji broj putnika u zimskom redu letenja iziskivao i veći iznos subvencija iz gradskog budžeta", kaže gradski većnik Boban Mihajlović.

On je naveo da je za devet meseci na liniji Niš – Forli (Bolonja) prevezeno oko 6.000 putnika, što je, kako kaže, značajno doprinelo porastu prihoda aerodroma i ublažavanju njegovih finansijskih problema.

"Pozitvni poslovni signali nisu dovoljni za pozitivno poslovanje niškog aerodroma i račun je blokiran", rekao je ranije direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" Dragan Bugarinović.

Račun je i dalje u blokadi, a poslovanje aerodroma opterećeno je dugovanjima iz ranijeg perioda. Prema dobavljačima je dug, kako je rečeno, oko 70 miliona dinara. Iznos ranije uzetih kredita je sa 2,5 miliona evra sveden je na 1,9 miliona evra što je na nivou ukupnih godišnjih prihoda aerodroma.

Bugarinović je napomenuo da je samo po osnovu kursnih razlika od početka godine aerodrom na gubitku najmanje od 14 miliona dinara.

Strategijom razvoja vazdušnog saobraćaja Srbije, niški aerodrom spada u aerodrome od primarnog značaja i u narednih pet godina neophodno je u tehničku i navigacionu opremu uložiti još oko pet miliona evra, rekli su na aerodromu.

Srbija

strana 1 od 339 idi na stranu