Dinkić: Ukidati nepotrebne propise

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da će se od aprila mesečno proveravati koje institucije su sprovele ukidanje propisa koji otežavaju poslovanje privrede.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2010.

18:00

Default images

"Ministarstvo ekonomije će od sledećeg meseca izveštavati Vladu Srbije jednom mesečno ko nije sproveo preporuke koje je privreda predložila za ukidanje nepotrebnih procedura i prstom ćemo pred javnosti uperiti u one koje nisu ispunili obavezu", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da su od 230 preporuka koje je Vlada usvojila u januaru, u praksi sprovedne samo 23. Prema njegovim rečima, preduslov za dolazak stranih investitora su politička stabilnost, efikasna država i infrastrukutra.

"Srbija ima političku stabilnost, ali država nije efikasna i to je razlog zbog koga nemamo više investicija, a nemamo ni dobru infrastrukturu", rekao je Dinkić i naveo da Srbija mora da obezbedi veća ovlašćenja lokalnim samoupravama, koje znače hitan prenos lokalne imovine.

Kako je rekao, za strane investitore je bitna infrastruktura i potrebno je da ona bude ravnomerno razvijena u celoj Srbiji da bi sve opštine imale jednake šanse.

"Zato je Vlada Srbije odlučila da deo novca od prodaje akcija Telekoma ide na ravnomeran razvoj infrastrukuture", rekao je Dinkić i dodao da putevi u Srbiji moraju brže da se grade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: