Ništa od "zagrebačkog Menhetna"

Kako se čini, od projekta "Zagreb siti" ili "zagrebački Menhetn", neće biti ništa, piše Jutarnji list.

Region

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2020.

07:58

Ništa od
Foto: Depositphotos, rabbit75_dep

Inače, za ovaj projekat je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s arapskim investitorom Mohamedom Alabarom iz kompanije Igl hils propertiz potpisao Memorandum o razumevanju.

"Rok iz Memoranduma za realizaciju je istekao, bilo je to u septembru i šta se dogodilo? Otkako je taj dokument potpisan, govorimo da je taj Memorandum neobavezujući, pa se ništa nije dogodilo ni kad su rokovi prošli. Podloga za realizaciju samog projekta bile su izmene GUP-a, koje nisu prošle", rekla je za Jutarnji Mirka Jozić iz zagrebačke Gradske službe za privredu, energetiku i zaštitu okoline.

Ona smatra da je šteta što taj projekt nije zažveo.

Direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis kaže da izmene GUP-a nisu prošle na sednici Gradske skupštine i da je tada projekat stao.

Od tada se po tom pitanju nije događalo ništa novo, a neke možda buduće izmene GUP-a zavisiće opet od skupštine grada, kazao je Rovis.

Memorandumu je potpisan u martu 2019, a objekat je trebalo da bude urbana transformacija jednog od najvrednijih gradskih strateških prostora, onog između reke Save, Avenije Veceslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: