Region

Četvrtak, 19.12.2019.

10:50

Stiže nova cesna: Komšije kupuju treći, dvostruko veći avion

Firmu, koja je lani zaradila 35 miliona kuna a zapošljava 28 ljudi, u narednim godinama očekuje otvaranje novih tržišta.

Izvor: {"id":1079,"source":"Poslovni.hr","source_link":"","valid":1}

Stiže nova cesna: Komšije kupuju treći, dvostruko veći avion
Foto: Epa, Toms Kalnins

Zagrebački Jung skaj, avio-kompanija u privatnom vlasništvu koja više od 90 odsto prihoda ostvaruje od inostrane klijentele, proslavila je prvih 10 godina poslovanja.

Pri tome su najavili važan novitet u floti, uz dva mlaznjaka cesna 525A CJ2, s dometom do 1.500 milja, dogodine kupuju i treći mlaznjak, koji će u odnosu na njih imati dvostruko veći broj sedišta i veći domet, prenosi Poslovni dnevnik.

"Uvođenje novog aviona u flotu propratiće i povećanje broja zaposlenih, a trenutno smo i u procesu osnivanja službe održavanjaaviona . Bez preterivanja možemo reći kako ulazimo u potpuno novu eru poslovanja tvrtke Jung skaj", zaključio je Krešimir Jung, vlasnik i direktor firme, koji je takođe i jedan od kapetana posade.

Ove godine posade kompanije Jang skaj su sletele na gotovo 200 različitih evropskih aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: