Evo kome potrošači najviše veruju, Kina poslednja na listi

Globalni potrošači najviše cene proizvode iz Nemačke, a uglavnom su nepoverljivi prema onim iz Kine, pokazalo je istraživanje Jugov-a i Kembridža.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2019.

12:07

Evo kome potrošači najviše veruju, Kina poslednja na listi
Foto: Depositphotos, gpointstudio

Više od polovine ispitanika u 23 zemlje pozitivno je ocenilo nemačke proizvode, a samo šesto odsto im je dalo negativnu ocenu, pokazuju rezultati internet-ankete.

Time je Nemačka u istraživanju osvojila 45 bodova, sledi Italija sa 38 bodova, a u stopu je prate Velika Britanija i Francuska, obe sa po 34 boda. Japan je osvojio 33 boda i bolji je za pet bodova od Južne Koreje.

Čak 44 odsto ispitanih je kineskim proizvodima dalo negativnu ocenu, a njih 15 odsto pozitivnu. Time je Kina zauzela poslednje 12. mesto u grupi zemalja proizvođača, sa osvojenih neto 29 bodova, prenosi Index.

Anketirani su potrošači iz zemalja i oblasti visokog dohotka, uključujući Evropsku uniju, SAD, Australiju i Japan, ali i onih sa niskim prihodima, poput Indije, Meksika, Kine, Nigerije i Južnoafričke Republike.

"Naše istraživanje je pokazaalo da poreklo proizvoda i dalje bitno oblikuje njegovu percepciju među potrošačima", zaključio je direktor marketinga u Jugov Nemačka Filip Šnajder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: