Azerbejdžanci prave novi Dubai u CG

Predstavnici "Azmonta“ u Herceg Novom promovisali su projekat turističko-hotelskog kompleksa u Kumboru, na mestu nekadašnje kasarne.

Region

Izvor: B92

Subota, 25.05.2013.

10:20

Default images

Prvi "One and only“ hotel u Evropi, sa 110 luksuznih soba, apartmana, vila i spa centrom na 3.000 kvadrata, marinom sa 250 vezova za jedrenjake i brodove, sa malim naseljima na obali, velikim kompleksom za organizaciju konferencija, korporativnog smeštaja, s teniskom akademijom, restoranima i barovima, bulevarima, plažnim i kantri klubovima, luksuznim vilama, uposliće do 8.000 ljudi u punoj sezoni.

A tokom godine stalno će angažovati oko 1.500 zaposlenih. Sada je već angažovano njih 300, a do septembra "Azmont“ će imati 500 radnika.

" Oko 70 odsto kompleksa biće potpuno otvoreno za javnost. Mesto na kome će biti hotel „Van end onli“ biće okruženo vodenim pojasom i namenjeno gostima hotela. Ispred tog dela biće peščana plaža i tri veštačka ostrvca koja će je štititi od erozije. Objekti u rizortu imaće od dva do najviše četiri sprata, a što se arhitekture tiče, pokušaćemo da primenimo najbolja rešenja, slična onima u kotorskom Starom gradu, sa karakterističnim crvenim krovovima i kamenim fasadama", objasnio je Vilson.

Postojeće istorijske objekte, po njegovim rečima, investitori doživljavaju kao kvalitet više u okviru kompleksa i u potpunosti će ih zaštititi i obnoviti.

Posebnu pažnju investitori su posvetili zelenilu. Oni su, posle JNA, koja je na ovom prostoru decenijama bila neprikosnoveni i dobar vlasnik, valjda prvi koji su počeli prebrojavanje stoletnih stabala. Na zemljištu površine 241.600 metara kvadratnih do sada je prebrojano i popisano oko četiri hiljade stabala. Sva zdrava stabla biće sačuvana, preostala zamenjena novima, a postojeće zelenilo će biti oplemenjeno i uređenjem lepog javnog parka i botaničke bašte.

U budućem kompleksu podrazumeva se kvalitet koji imaju sedam u svetu postojećih „Van end onli“ hotela u Dubaiju, na Maldivima, Mauricijusu, Bahamima...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: