CG: Seča struje svakom desetom

Zbog zaostalih dugovanja za utrošenu električnu energiju u Crnog Gori je u 2014. godini sa mreže isključeno više od 30.000 potrošača, saopštila je EPCG.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

14:43

Default images
Foto: Tanjug

Od ukupno isključenih dužnika sa mreže, u toku prošle godine, preko 25 hiljada čine domaćinstva, a oko pet hiljada su ostali potrošači, preciziraju iz Elektroprivrede, a prenosi portal CDM.

Neretko se potrošači, kojima su ekipe EPCG-a isključile struju, sami ili uz pomoć električara ponovo prikopčaju na mrežu, a da pri tom nisu izmirili dug, zbog čega u Elektroprivredi upozoravaju da ovako nesavesne postupke prate rigorozne pravne posledice.

"Ukupan broj potrošača EPCG iz kategorije domaćinstava je oko 354 hiljade, dok je broj potrošača koji su registrovani kao pravna lica oko 28 hiljada, što znači da je procenat isključenja u odnosu na broj potrošača (u određenoj kategoriji) značajno veći za pravna lica", ističu u EPCG-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: