Dinkićev program bolji od američkog

Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da će svako ko u Srbiji investira 10.000.000 evra i zaposli 200 radnika biti oslobođen poreza na profit deset godina.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

15:04

Default images

"Došlo je vreme da se borimo svakoga dana za reindustrijalizaciju Srbije, naravno uz modernizaciju poljoprivrede, i ova Vlada će pokušati da u narednom preiodu internzivira ove aktivnosti imajući u vidu da su teška vremena", istakao je Dinkić.

"Nama je ideja da u Jagodinu i sve druge regione dovedemo nove investitore koji će da grade nove fabrike, ali i da vidimo kako da pokrenemo fabrike građene u Titovoj Jugoslaviji - poput Industrije kablova, kako da prežive", rekao je Dinkić u Jagodini prilikom obilaska fabrike kablova.

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković je zahvalio Dinkiću na "ekonomskoj decentralizaciji i ravnopravnom razvoju svih regiona u Srbiji".

"Srbija je pobedila Ameriku sa ekonomskim investicionim programom koji je napravio ministar Dinkić", rekao je Marković, i ocenio da će:

"Srbija za dve do tri godine, kada strani investitori saznaju za ekonomsko investicioni program Dinkića, biti država u okruženju koja je napravila najveći broj fabrika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: