Dinkić:Galeniku ne prodajemo Paniću

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da nisu tačne spekulacije da će "Galenika" biti prodata Milanu Paniću.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2012.

14:26

Default images

Dinkić je potvrdio da je vlada odlučila da nađe strateškog partnera za tu fabriku i da će od Nove godine biti raspisan međunarodni tender.

Dinkić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, istakao da su razlozi za raspisivanje tendera visoki gubici "Galenike" i dugovi od 170 miliona evra, od čega najveći deo bankama.

"Galenika" u 2013. neće moći da finansira svoje aktivnosti samo prodajom lekova, već joj je potrebno 50 miliona evra dodatnog obrtnog kapitala, rekao je on i dodao da ta fabrika ima modernu opremu i značajno učešće na tržištu, zbog čega je Vlada odlučila da raščisti njeno poslovanje.
Napominjući da su pripreme za tender u toku već nekoliko nedelja i da će se videti ko su zainteresovani kada tender bude raspisan, on je objasnio da kanadska multinacionalna kompanija "Valeant" nema veze sa Milanom Panićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: