Vučić i Dušek o Forumu u Davosu i situaciji u regionu FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Bliski istok Mirekom Dušekom.

Izvor: Tanjug, B92.net

Sreda, 08.12.2021.

10:30

Vučić i Dušek o Forumu u Davosu i situaciji u regionu FOTO
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Svetskim ekonomskim forumom ima za Srbiju, s obzirom na ostvarene kontakte sa brojnim ličnostima od uticaja na svetskoj političkoj i poslovnoj sceni tokom godišnjih zasedanja u Davosu, kao i neprocenjivo znanje i iskustvo koje prenose učesnici iz različitih delova sveta, što je našoj zemlji donelo mnogo koristi, posebno u oblasti ekonomije.

Dušek je čestitao na ekonomskim rezultatima Srbije, uz pozitivne ocene aktivnostima naše zemlje u oblasti digitalizacije. Izrazio je očekivanje da će okolnosti da dozvole da godišnje zasedanje u Davosu sledećeg januara bude održano po planu i da će predsednik Vučić učestvovati, kao i ranijih godina, posebno na panelu o Zapadnom Balkanu.

Tim povodom dvojica sagovornika su razmotrili aktuelnu situaciju u regionu.

Vučić je predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma izrazio zahvalnost za pomoć u osnivanju nacionalnog Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, kao dela svetske mreže tih centara, koja je napravljena sa ciljem da obezbedi saradnju država i kompanija u razvoju i primeni tehnologije u javnom interesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: