Da li će sem Sava centra biti prodati i drugi simboli Beograda?

Sava centar ponovo je, treći put, ponuđen na prodaju, po dodatno nižoj ceni, a neizvesnu budućnost ovog prostora deli više objekata koji su simboli prestonice.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2020.

11:27

Da li će sem Sava centra biti prodati i drugi simboli Beograda?
Foto: Depositphotos, ToskanaInc

Najveći kongresni centar u Srbiji sada Grad Beograd nudi za 17,54 miliona evra. Kupac se obavezuje da u roku od pet godina izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji predmetnog objekta poslovnih usluga, čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50.000.000 evra.

Stav kompanija Delta holding o zainteresovanosti za Sava centar, kao ni tokom prethodna dve tendera, nije se promenio, a kako su naveli za B92.net, zadovoljni su što je cena niža jer tvrde da je ulaganje veće od onog koje grad sugeriše, 50 miliona evra - oni tvrde da je 60 miliona.

Ovo trenutno nije jedini slučaj prodaje ili pokušaja prodaje poznatih gradskih objekata.

Tako je Geneks kula od uvođenja stečaja više puta nuđena na prodaju, Zapadna kapija sa 35 spratova visoka je 119 metara, a svojevremeno je predstavljala stecište jugoslovenskog poslovnog i političkog sveta.

Neizvesno je i šta će biti sa zgradom BIGZ-a za koju su zimus postojale najave o skorijoj prodaji. Tada je, naime, akcionarima BIGZ pablišinga predloženo da prodaju nekretnine, ali je prema poslednjim pisanjima medija, zakupcima i dalje dozvoljeno da ostanu u prostorijama objekta.

Pisalo se i prodaji galerije "Progres" na uglu Knez Mihailove i Zmaj Jovine ulice. Istoimena kompanija u čijem vlasništvu se nalazi galerija, ove godine je šesti put oglasila prodaju nekretnine. Epilog je (makar zasad) bio da je vlasništvo neće menjati.

Iako nije bilo zvaničnih oglašavanja po tom pitanju, Palata Albanija takođe je bila predmet izveštavanja medija koji su naveli da postoji mogućnost njene prodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: