Pooštrava se kontrola ugostitelja i trgovaca, nema opuštanja

Kontrola rada ugostiteljskih objekata u Beogradu biće pojačana u narednom periodu.

Izvor: B92

Utorak, 15.09.2020.

14:25

Pooštrava se kontrola ugostitelja i trgovaca, nema opuštanja
Foto: Deposiphotos, alexwhite

Timovi sanitarnih inspekcijskih službi i komunalne policije biće udvostručeni, dogovoreno je danas na sednici Gradskog kriznog štaba i iznet je podatak da je u poslednjih mesec dana vikendom izrečeno između sedam i 10 kazni zbog nesprovođenja propisanih mera.

Gradonačelnik Zoran Radojičić kaže da se vikendom nadzire oko 100 ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, ali da će u narednom periodu broj inspekcijskih timova koji kontrolišu rad ugostiteljskih objekata i trgovinskih lanaca biti dvostruko veći.

On je za Tanjug rekao da se kazne uglavnom propisuju jer je u baštama kafića i restorana veća grupa ljudi na nedovoljnoj udaljenosti.

"Uglavnom je objašnjenje da je to jedna porodica...Ali postoji rizik da se prekrši pravilo. Odgovornost je i na vlasnicima objekata da vode računa i ne puštaju u bašte i restorane više gostiju od predviđenog broja", kazao je Radojičić posle sednice Kriznog štaba.

Dodao je da je cilj da se pojačanim nadzorom ugostiteljskih i trgovinskih objekata još jednom skrene pažnja na to koliko je važno da se održi trenutna situacija postignuta primenom svih propisanih mera.

"Nema opuštanja, i dalje je potrebna maksimalna pažnja, ponašati se u skladu sa epidemiološkim uslovima", rekao je Radojičić.

On je kazao da je epidemiološka situacija u Beogradu sve bolja i da pada broj novoobolelih od koronavirusa navodeći da se od 31. avgusta do 9. septembra zbog respiratornih infekcija u kovid-ambulante javilo 9.300 pacijenata.

U istom periodu, kako je rekao, na teritoriji Beograda registrovana su 192 slučaja infekcije virusom kovid 19.

Od početka epidemije u Beogradu je registrovano 7.997 obolelih od koronavirusa.

"Svi podaci govore da je situacija bolja nego što je bila,ali i dalje moramo da poštujemo mere, da budemo savesni, nosimo maske, pridržavamo se distance... Epidemija ima svoju dinamiku, ali važno je da mi damo svoj doprinos i da je maksimalno usporimo", zaključio je Radojičić.

Sednici Gradskog kjriznog štaba su prisustvovali predstavnici Sekretarijata za komunalne poslove, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Sekretarijata za javni prevoz, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: