"Moguće sankcije investitorima zbog Severnog i Turskog toka"

Američki državni sekretar Majk Pompeo zapretio je sankcijama evropskim investitorima koji učestvuju u ruskim projektima za Severni tok 2 i Turski tok.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2020.

08:35

Foto: Depositphotos, 3dmentat

Pompeo je u sredu na konferenciji za novinare rekao da bi evropski investitori mogli da budu izloženi riziku od uvođenja američkih sankcija prema Zakonu o suprostavljanju američkim protivnicima kroz sankcije iz 2017. godine, prenosi Rojters.

On je naglasio da je to upozorenje kompanijama da se pružanje pomoći i podržavanje ruskih projekta neće tolerisati.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Sjedinjene Američke Države koriste politički pritisak u cilju nefer konkurencije, prenosi TAS S.

"To je pokazatelj slabosti američkog sistema", rekla je Zaharova.

Sjedinjene Američke Države, koje obiluju prirodnim gasom, pokušavaju da izvezu tečni prirodni gas u Evropu, podseća agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: