U Jagodinu dolaze dva investitora: Posao za 400 radnika

Nemačka kompanija fischer automotive systems planira da tokom 2020. otvori novi proizvodni pogon u Jagodini.

Izvor: Beta, eKapija

Subota, 30.05.2020.

15:18

U Jagodinu dolaze dva investitora: Posao za 400 radnika
Foto: Depositphotos, Tzido

Kompanija se bavi proizvodnjom delova i dodatne opreme za motorna vozila.

Kako se navodi na sajtu kompanije, fischer automotive systems nudi rešenja za unutrašnjost vozila sa fokusom na vozačko i putničko iskustvo, prenosi eKapija.

"Od jednostavnih, jeftinih rešenja do izuzetno složenih i prikladnih kinematskih funkcija, industrija se oslanja na fischer da proizvede kreativna, visokokvalitetna i različita rešenja za unutrašnjost vozila", piše na sajtu.

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma izjavio je ranije da će u Jagodinu doći dva investitora, nemački i austrijski i zaposliti 400 radnika.

"Dolazi nam nemački investitor, kompanija 'Fišer' koja će zaposliti 300 radnika i proizvodi auspuhe za 'BMW'. U narednih petnaestak dana kamen temeljac položiće austrijski 'ŠIDEL' koji prozivodi mašine za tešku industriju i zaposliće 100 radnika", naveo je Marković prilikom obilaska jagodinskih sela Dragoševac, Kolare i Glavinci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: