Srbija u "Đerdap 2" ulaže 31 milion evra

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE "Đerdap 2" .

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

16:44

Srbija u
Foto: Depositphotos, Mari1Photo

Protokol je potpisala sa sa direktorom Elektorprivrede Srbije Miloradom Grčićem, a vrednost projekta je 31 milion evra.

Prilikom obilaska brodske prevodnice na HE "Đerdap 2" Mihajlović je istakla da država poslednjih nekoliko godina ulaže u vodni saobraćaj i da ta ulaganja iznose 350 miliona evra, što je pre nekoliko decenija bilo nezamislivo.

"Prošle godine potpisali smo protokol za rekonstrukciju brodske prevodnice 'Đerdap 1', ove godine za prevodnicu na 'Đerdapu 2', i ukupno ulažemo 60 miliona evra za obe. To je važno za ovaj kraj, za elektranu i dalja ulaganja u infrastrukturu, jer nema ničeg važnijeg od infrastrukture, to utiče na razvoj naše privrede i rast BDP-a", rekla je Mihajlović.

Mihajlovićeva je dodala i da će se krenuti sa proširenjem Luke Prahovo, u šta će biti uloženo 10 miliona evra.

Grčić je dodao da današnji sporazum govori mnogo – da država brine o energetici i infrastrukturnim preduslovima za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: