I Hrvatska ulazi u trku za Folksvagenovu novu fabriku

Hrvatska ulazi u bitku za investiciju vrednu više od milijardu evra, koliko nemački proizvođač automobila Folksvagen planira da uloži u svoju novu fabriku.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2019.

07:51

I Hrvatska ulazi u trku za Folksvagenovu novu fabriku
Foto: Epa, FRANCK ROBICHON

Kako piše Večernji list, Hrvatska će tako, prema rečima dobro upućenih izvora, ući u novi krug pregovora Folksvagena oko te investicije sa drugim zemljama koje su za to zainteresovane – Srbijom, Bugarskom i Rumunijom.

Informacija da će Hrvatska konkurisati za privlačenje Folksvagenove velike investicije stigla je nakon sastanka ministra privrede, preduzetništva i obrta Hrvatske Darka Horvata s ministrom privrede i energetike Savezne Republike Nemačke Peterom Altmajerom koji je stigao u Hrvatsku u službenu posetu.

Horvat je na sastanku s nemačkom delegacijom poručio da je Hrvatska spremna za realizaciju velike investicije u segmentu autoindustrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: