Zemunci nemoćni, zgrada koja im zaklanja sunce skoro gotova FOTO

Nelegalni objekat u Kordunaškoj ulici broj 4 je završen skoro potpuno, uprkos krivičnoj prijavi koju je opština Zemun podnela protiv investitora još 2017.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

12:13

Zemunci nemoćni, zgrada koja im zaklanja sunce skoro gotova FOTO
Foto: V. M. èitalac B92.net

Izgrađeni objekat, sa četiri sprata bez potrebnih papira, smeta okolnim stanarima, a tome smo i mi više puta pisali.

Opština Zemun je, kako komšije tvrde, podnela krivičnu prijavu protiv investitora prošle godine u februaru, građevinski inspektor je sproveo upravni postupak nakon što je konstatovao da su investitori odstupili od planiranog projekta i doneo rešenje o obustavi radova, a posle isteka utvrđenog roka, i rešenje o uklanjanju svih izvedenih radova.

Zgrada je još pre dve godine premašila dozvoljenu visinu i ima četiri sprata, a sada je gotovo završena. Objekat ima prednju fasadu, prozore, struju i vodu. Zbog čega komšije apeluju da im se bar isključi struja pošto je reč o kako navode, nelegalnom objektu.

Opština Zemun je podsetila da nelegalni objekat više nije u njihovoj nadležnosti, jer je prevazišao veličinu od 300 metara kvadratnih, pa je sada odgovoran grad. Gradska uprava zasad nema odgovore na pitanja novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: