Preti kolaps: Imaju nedelju ili 500.000 ostaje bez penzije

Federacija BiH mogla bi se naći u finansijskom kolapsu ukoliko do 31. januara ne dobije budžet za ovu godinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

09:15

Preti kolaps: Imaju nedelju ili 500.000 ostaje bez penzije
Foto: Thinkstock

Naime, ukoliko se do tog datuma ne nađe rešenje, verovatno skoro 500.000 penzionera neće dobiti svoje penzije, a budžetski korisnici plate.

Iz Kabineta Fadila Novalića, premijera Federacije BiH, potvrdili su da neusvajanje finansijskog plana Fonda PIO dovodi u pitanje isplatu penzija i da će do toga doći ne bude li sednice Doma naroda FBiH na kojoj će biti usvojen budžet, pišu Nezavisne novine.

Aner Žuljević, delegat starog saziva Doma naroda FBiH, rekao je da se Federaciji dešava "scenario Mostar", ali u gorem i komplikovanijem obliku, jer neće biti penzija, plata budžetskim korisnicima, ali ni finansiranja grada Mostara.

"Ovde situaciju može rešiti jedino visoki predstavnik, koji može doneti budžet, s obzirom na to da se novi saziv Doma naroda FBiH ne može čekati jer tri kantonalne skupštine još nisu dostavile imena delegata", kazao je Žuljević.

Ismet Osmanović, poslanik SDA u Predstavničkom domu FBiH, kaže da Vlada FBiH nema zakonski osnov da isplati ni penzije, a ni plate budžetskim korisnicima dok oba parlamenta ne potvrde budžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: