Stop za divlje taksiste: Šta sa tablama i oduzetim vozilima?

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će taksi udruženja koja slučajno ili namerno, budu izdala table divljim taksistima morati da plate kaznu za to.

Izvor: B92

Nedelja, 20.01.2019.

15:06

Stop za divlje taksiste: Šta sa tablama i oduzetim vozilima?
(Foto: Thinkstock)

Odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, Vesić je rekao da je većina divljih taksista otkrivenih u prethodnom periodu imala table udruženja "Naxis" i "Gold".


"Za neke table ova udruženja tvrde da su ukradene. Table koje su ukradene moraju da prijave policiji i za to se zna procedura tako da će i taksi udruženja koja slučajno ili namerno, bez pravilne procedure, budu izdala table divljim taksistima morati da plaćaju kazne jer su i oni za to odgovorni. To je nešto što nas čeka"
, najavio je Vesić.

Podsetio je da je, na osnovu novih ovlašćenja koja imaju komunalna policija i saobraćajna inspekcija, Grad Beograd od 29. decembra prošle godine počeo da privremeno oduzima vozila divljim taksistima.

"Mi ih oduzimamo privremeno, a onda ih sud oduzima trajno. To je procedura koja je predviđena zakonom. To je bio jedini način da se izborimo sa divljim taksistima",
rekao je Vesić i precizirao da su od 29. decembra prošle godine oduzeta 23 automobila, te da će Grad nastaviti sa tim sve dok bude imalo divljih taksista u Beogradu.

Vesić je najavio da će osim rešavanja problema divljih taksista u gradu, Grad raditi i na rešavanju problema divljih taksista na beogradskom aerodromu.

"I to ćemo rešiti jer mislim da je vreme da taksisti koji rade legalno i plaćaju porez nastave da rade, a da divlji taksisti ne mogu da se ponašaju onako kako su se ponašali. Vreme je da se ova oblast dovede u red i zato smo odlučni da to sprovedemo apsolutno do kraja", istakao je Vesić.

Kada je reč o legalnim taksistima, rekao je Vesić, Grad će sa taksi udruženjima raditi na tome da svi taksiji budu obojeni isto i imaju iste uslove - klimu, da primaju platne kartice…

"Želimo da u narednih nekoliko godina i legalni taksisti dobiju bolje uslove za rad, da imaju bolje automobile kako bi i njima i građanima koji koriste taksi usluge bilo bolje"
, dodao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: