Teslina noćna mora se nastavlja, Maks bez plate i bonusa

Noćna mora Tesla motorsa nastavljena je opozivom 123.000 modela S zbog problema sa servo upravljačem.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2018.

10:40

Teslina noćna mora se nastavlja, Maks bez plate i bonusa
(Foto: Getty images)

To je nova glavobolja kompanije čija je akcija ovog meseca pala za 25 odsto.

Tesla je napisao pismo svojim klijentima u kome je naveo da ovaj problem prvenstveno pravi problem pri malim brzinama i za paralelnom parkiranju ali da ne utiče na kontrolu pri većoj brzini.

Tako su nakon vesti akcije kompanije pale sa 357 dolara na 266.

Uprkos padu, tržišna kapitalizacija kompanije Tesla sada izosi gotovo 45 milijardi dolara, što je „podiglo obrve“, jer kompanija nije ostvarila profit.

Menadžer hedž fondova predvideo je je Tesli ostalo samo mesec dana od potpunog kolapsa, osim ako Ilon Mask ne "izvuče zeca iz šešira".

Uprkos nedavnim problemima, kompanija ima ambiciozan plan da podstakne tržišnu kapitalizaciju na 650 milijardi dolara. Umesto plata i bonusa, Ilon Maks dobiće jedan procenat od tržišne vrednosti kompanije svaki put kada Teslin rast bude od 50 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: