Istekao rok, ali još se traži spasilac za Sava centar

Rok za podnošenje prijava radi osnivanja zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Centrom Sava (prva faza) produžen je do 20. marta.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

19:11

Istekao rok, ali još se traži spasilac za Sava centar
(Foto: Thinkstock)

To je objavljeno na zvaničnoj stranici grada Beograda. Prvobitni rok za dostavljanje ponuda isticao je danas, a u skladu sa ovim biće produžena i druga faza javnog poziva.

U prvoj fazi, kako je predviđeno, potencijalni partneri trebalo bi da dostave odgovarajuće dokaze o ispunjenosti uslova, dok u drugoj fazi oni, koji su prema oceni Konkursne komisije ispunili uslove, dostavljaju finansijsku ponudu, odnosno iznos ulaganja u rekonstrukciju centra, biznis plan za period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Javnim pozivom ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto.

Grad bi u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži finansijska sredstva.

Rekonstrukcija Centra Sava podrazumeva kompletno renoviranje kongresne infrastrukture, sa mogućnošću izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine. Pravo na prijave imaju oni koji su ostvarili poslovne prihode u prethodnoj finansijskoj godini od najmanje 20 miliona evra i koji će obezbediti rukovodioce sa najmanje 10 godina iskustva, od čega pet na poslovima upravljanja kongresnim centrom.

Na oba dosadašnja konkursa, interesovanje za posao vredan milione evra pokazala je kompanija Delta holding, čiji su predstavnici naveli da bi mogli da ulože 25 miliona evra u kongresni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: