"Ub-Lajkovac? Sredićemo, imamo i većih problema"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da ima i većih problema od oštećene deonice na Koridoru 11 Ub-Lajkovac, pre svega na nekoliko tunela.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

12:06

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je na pitanje novinara šta misli o spornoj deonici kazao da ćemo to rešiti i da imamo više problema u nekim tunelima.

“Imamo problem sa tunelom na deonici Bancarevo - Crvena reka na istočnom kraku Koridora 10, kao I na tunelu na sekciji Lajkovac-Ljig. Može da se dogodi da otvorimo celu deonicu auto-puta ali da imamo samo jednu cev, a drugu za četiri ili pet meseci”, objasnio je Vučić.

Što se tiče krivične prijave za propuste protiv bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, Vučić je kazao da nije ni tužilac ni sudija da bi se time bavio.

Postoje i problemi i na južnom kraku Koridora 10, gde je užasno težak teren i gde će do kraja godine biti završena deonica od 9,8 kilometara na deonici Levosoje - Srpska kuća.

Ostaće deonica kroz Grdeličku klisuru od 28,5 kilometara, težak posao je na izgradnji tunela Manajle.

“Ali imaćemo kilometre auto-puteva više nego Hrvatska a imali smo upola manje pre deset godina”, kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: