BG: Posle 60 god. bageri sravnili zgradu ambasade

Bageri su sravnili nekadašnje diplomatsko predstavništvo Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Novi stambeno-poslovni kompleks biće završen do 2019. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

17:19

BG: Posle 60 god. bageri sravnili zgradu ambasade
Foto: Thinkstock, ilustracija

Posle više od šest decenija, zgrada nekadašnje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, koja se nalazila na potezu od Kneza Miloša, Vojvode Milenka sve do Sarajevske ulice, gotovo je u potpunosti srušena, pišu Večernje novosti.

Bageri su još pre dva meseca počeli pripremu terena koji su u septembru prošle godine kupile izraelske kompanije Yossi Avrahami i Almogim holdings, i najavili gradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini-naselje sa nekoliko podzemnih vinarija i restorana. Za izgradnju čitavog kompleksa u centru grada je angažovana domaća firma, koja će uposliti 250 radnika. Izraelski investitor je arhitektonsko rešenje poverio izraelskim i srpskim stručnjacima.

Novi stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša bi trebalo da bude završen do 2019. godine. Investitor je najavio da će se stanovi prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: