Carnex donirao 70.000 EUR: Nova operaciona sala u bolnici u Vrbasu

Kompanija Carnex, članica MK Grupe, donirala je 70.000 evra Opštoj bolnici u Vrbasu za izgradnju i opremanje operacione sale za carski rez na porodiljskom odeljenju.

Promo

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2019.

11:32

Carnex donirao 70.000 EUR: Nova operaciona sala u bolnici u Vrbasu
Foto: Carnex

Donacija je realizovana u cilju unapređenja zdravstvenih uslova za porodilje tokom boravka u bolnici, gde je samo u toku prošle godine rođeno 580 beba, navodi se u saopštenju kompanije Carnex.

Izgradnja operacione sale obuhvatila je sve građevinsko-zanatske radove, dovod medicinskih gasova, kupovinu operacione lampe i aparata za anesteziju i pacijent monitora.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Jovan Purar, direktor MK Grupe, Mohan Shrestha, generalni direktor kompanije Carnex, Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo i Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas, koja pruža zdravstvenu zaštitu za oko 220.000 pacijenata u Vrbasu i okruženju.
Foto: Carnex
"MK Grupa, sa kompanijama članicama, dugogodišnji je pouzdan partner lokalnim zajednicama u kojima posluje, naročito kada se radi o poboljšanju uslova života dece i mladih", izjavio je Purar, dodajući da je samo u poslednjih pet godina poslovanja, MK Grupa izdvojila četiri miliona evra za humanitarne akcije.

Direktor Carnex-a Mohan Shrestha je naglasio da je donacija bolnici u znaku obeležavanja 60 godina poslovanja Carnex-a. "Naš jubilej obeležili smo jedinstvenom kampanjom u čijem fokusu su majke, tačnije odnos majke i deteta, jer majke u najranijem delu našeg života imaju najvažniju ulogu, i najviše utiču na naše kasnije izbore", izjavio je Shrestha.

Za Carnex je, kako naglasio, već tradicija da pomaže zdravstvu, jer je i za svoj jubilarni 50. rodjendan donirala istoj bolnici reanimobil, koji je neophodan za brzu intervenciju i reanimaciju bolesnika na terenu.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić je naglasila je da je pronatalitetna politika jedan od imperativa pokrajinske vlade i da je donacija Carnex-a dokaz da je proaktivna politika podsticaja rađanja prepoznata na pravi način.

Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac, izrazio je zadovoljstvo kada se društveno-odgovorne kompanije, poput kompanije Carnex, priključe ovakvim projektima od značaja za lokalnu zajednicu.
Foto: Carnex
Direktor Opšte bolnice Vrbas Milan Popov zahvalio je kompaniji Carnex na donaciji i istakao da je adaptacijom prostora i nabavkom najsavremenije opreme za operacionu salu, bolnica dobila adekvatnu lokaciju za operacije.

"Operaciona sala sada je smeštena pored porođajnih sala, dok je ranije bila na spratu niže, pa su majke i bebe morale da se premeštaju na porodiljsko odeljenje, posle carskog reza. Sada, zbog dobre lokacije operacione sale, svaki porodjaj carskim rezom moći će se završi u narednih 10 minuta u samom porodilištu", rekao je on.

Popov je naglasio da je prošle godine broj porodjaja bio veći za 10 odsto u odnosu na 2017, a da očekuje da se taj broj ove godine poveća.

"Stvaranjem povoljnijih i sugurnijih uslova, čemu je doprineo naš donator - kompanija Carnex, nadamo se da će 2019. godine biti još više porodjaja u našoj bolnici i da će kompanija Carnex i predsednik MK Grupe Miodrag Kostić, i u narednom periodu nastaviti da pomažu razvoju zdravstva, kao što su to činili više puta do sada, na čemu smo im neizmerno zahvalni", rekao je direktor bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: