Kanada i porodica: Putovanje oko sveta pre nego što deca oslepe

Troje od četvoro dece u porodici Lemaj dobilo je dijagnozu bolesti retinopatija pigmentoza, zbog koje će izgubiti vid.

BBC

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2022.

06:55

Default images

Kada je troje od četvoro dece kanadskog para Idit i Sebastijana Lemaja dobilo dijagnozu bolesti - retinopatija pigmentoza, lekari su im preporučili da deca gledaju što više različitih slika u knjigama, kako bi stekla sećanje na to kako stvari izgledaju.

Njih dvoje su odlučili da povedu decu na put oko sveta u trajanju od godinu dana, kako bi deca što više stvari videla uživo, ali i stekla iskustvo koje će im koristiti u budućnosti.

Ova šestočlana porodica iz Kanade do sada je posetila Namibiju, Zambiju, Tanzaniju, Tursku, Mongoliju i Indoneziju. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: