Automobili

Nedelja, 23.04.2023.

12:42

Još jedan jeftini kineski EV, imaju li evropski proizvođači razloga za brigu? FOTO/VIDEO

Standardna oprema uključuje kameru za vožnju unazad, parking senzore i tempomat, dok su elektronski bezbednosni sistemi asistencije dostupni uz doplatu.

Izvor:

Još jedan jeftini kineski EV, imaju li evropski proizvođači razloga za brigu? FOTO/VIDEO
Foto: BYD promo

I dok se na Zapadu bore da cenu električnih automobila spuste na 20.000 evra, u Kini je predstavljen još jedan električni model koji je skoro duplo jeftiniji.

Njegovo ime je BYD Seagull, a još nije poznato da li će se nuditi van domaćeg, kineskog tržišta.
Foto: BYD promo
Reč je o gradskom automobilu sa 5 vrata dužine 3780 mm koji nudi prostor za četiri putnika.

Pogonski elektromotor proizvodi 75 KS i 135 Nm, što obezbeđuje ubrzanje do 50 km/h za 4,9 sekundi.

Početna verzija sa baterijom od 30 kWh ima deklarisani domet od 305 km po CLTC kineskom standardu, odnosno 405 km na skupljim verzijama sa baterijom od 38 kWh.
Foto: BYD promo
Električni sistem se može puniti snagom do 30 kW, odnosno 40 kW na verzijama sa većom baterijom. Drugim rečima, pola sata je dovoljno za punjenje od 30 do 80% kapaciteta baterije.

Standardna oprema, između ostalog, uključuje kameru za vožnju unazad, parking senzore i tempomat, dok su elektronski bezbednosni sistemi pomoći vozaču dostupni uz doplatu.
Foto: BYD promo
Garancija na automobil je 6 godina ili 150.000 km. Ako svemu tome dodamo početnu cenu u Kini od 78.800 juana ili 10.400 evra, odnosno 12.700 evra za top verziju, jasno je da mnogi na Zapadu imaju razloga za brigu.

Podsetimo, BYD je već najavio da će za nekoliko meseci na evropsko tržište dovesti dva modela, Dolphin i Seal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: