Tesla u problemu: Opoziv Modela Y

Zvanično je objavljeno da kompanija Tesla povlači 3,470 vozila modela Y.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 05.03.2023.

09:30

Tesla u problemu: Opoziv Modela Y
Foto: Evo2Drive/Shutterstock

Američka kompanija Tesla povlači 3.470 vozila modela Y, proizvedenih od 2022. do 2023. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, jer vijci koji pričvršćuju naslon zadnjih sedišta možda nisu bili dobro zategnuti, prema prijavi, prenosi Rojters.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu (NHTSA) saopštila je da labav vijak okvira sedišta može smanjiti performanse sistema sigurnosnih pojaseva, povećavajući rizik od povreda tokom sudara.

Iz kompanije Tesla prijavili su NHTSA da je identifikovao pet zahteva za garanciju od decembra, što može biti u vezi sa nebezbednim sedištima.

Takođe, kako su istakli, nisu upoznati sa bilo kakvim povredama ili smrtnim slučajevima, koji su povezani sa pitanjem opoziva zbog navedenog problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: