Izgleda poznato? Novi Mitsubishi ASX je prepakovani Renault Captur FOTO

Japanski proizvođač koristi sve blagodeti pripadnosti Renault-Nissan grupaciji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2022.

12:36

Izgleda poznato? Novi Mitsubishi ASX je prepakovani Renault Captur FOTO
Foto: Mitsubishi promo

Mitsubishi je predstavio najnoviju generaciju svog malog krosovera, ASX koji će se prodavati na pojedinim evropskim tržištima brenda. Novi ASX je praktično identičan modelu Renault Captur, sa jedinom vidljivom razlikom u pogledu značke na prednjoj maski. Čak su i felne iste kao na modelu francuske marke.

Poput dizajna spoljašnjosti, Mitsubishi je iskoristio i motorizaciju brenda Renault. Asortiman otvara 1.0-litarski trocilindarski benzinac koji razvija 91 KS (67 kW).

Sledeći je 1.3-litarski turbo-benzinac koji je dostupan u dve izlazne snage i ima 12-voltnu "laku" hibridnu tehnologiju. Nudi sa u opcijama sa 140 KS (103 kW) i šestostepenim manuelnim menjačem ili sa 158 KS (116 kW) i sedmostepenim automatizovanim menjačem sa dvostrukim kvačilom.
Foto: Mitsubishi promo
ASX je takođe prvi Mitsubishi opremljen potpunim hibridim pogonom koji se prodaje u Evropi, zahvaljujući 1.6-litarskom benzinskom motoru kome pomažu dva električna motora.

Ovaj pogonski sistem nudi raspolaže sa 143 KS (105 kW).

Konačno, ponudu zaokružuje 1.6-litarski plug-in hibrid. Kombinuje dva električna motora i ima bateriju kapaciteta 10,5 kWh koja omogućava krosoveru da pređe do 50 km vozeći samo na struju. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sklopa je 159 KS (117 kW).
Foto: Mitsubishi promo
Kada je reč o opremi u enterijeru, kupci mogu da se odluče za fensi 10,25-inčni digitalni ekran ispred vozača koji ima 3D navigaciju i potpuno je prilagodljiv. Dostupan je i ekran od sedam inča, ako želite malo da uštedite.

A ako ste potpuno fokusirani na budžet, ekran može da se smanji na samo 4,2 inča i da bude postavljen između dva analogna instrument-sata.

Multimedijalni sistem se takođe nudi u dve opcije. Može se izabrati manji ekran od 7 inča u pejzažnom formatu ili ekran sa portretnom orijentacijom od 9,3 inča. Sistemi mogu biti bežično povezani sa smartfon uređajima preko funkcija Apple CarPlay ili Android Auto.
Foto: Mitsubishi promo
Iako novi ASX zadržava svoje kompaktne dimenzije (4.228 mm, 1.797 mm, 1.573 mm), auto uz to ima klizna zadnja sedišta koja, u zavisnosti od položaja, pružaju ili više komfora za noge ili više prostora u prtljažniku.

Zapremina gepeka može da poraste sa 332 litra na 401 litar, zahvaljujući ovoj funkciji.
Foto: Mitsubishi promo
Novi Mitubishi ASX takođe dolazi sa paketom naprednih bezbednosnih funkcija, uključujući standardni sistem upozorenja na opasnost od sudara pozadi sa asistencijom pri kočenju u slučaju nužde i detekcijom pešaka i biciklista, a tu su i sistem aktivnog zadržavanja vozila u traci i prepoznavanje saobraćajnih znakova.

Dostupni su i pomoć za mrtvi ugao, aktivno praćenje vozne trake, upozorenje o brzini, prilagodljivi tempomat i inteligentna duga svetla.

Modeli sa najviše opreme su takođe dostupni sa MI-PILOT sistemom, koji kombinuje prilagodljivi tempomat i aktivno centriranje vozila u saobraćajnoj traci kako bi preuzeo neke funkcije vožnje na otvorenom putu.
Foto: Mitsubishi promo
Mitubishi ASX će se u prodaji naću tek u proleće 2023. Najpre će moći da ga nabave kupci u Nemačkoj, u martu sledeće godine, a zatim i na drugim evropskim tržištima na kojima je brend još uvek aktivan.

Cene će biti objavljene naknadno.
Foto: Mitsubishi promo
Foto: Mitsubishi promo
Foto: Mitsubishi promo
Foto: Mitsubishi promo
Foto: Mitsubishi promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: