Kupci navalili na novi Hummer, GMC ubrzava proizvodnju

Kompanija je do sada upisala više od 65.000 rezervacija za ovo vozilo.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2022.

09:11

Kupci navalili na novi Hummer, GMC ubrzava proizvodnju
Foto: GMC promo

General Motors je saopštio da će ubrzati proizvodnju novog, potpuno električnog terenca Hummer zbog izuzetno dobre reakcije tržišta. Kompanija je do sada primila više od 65.000 rezervacija za ovo vozilo, što je znatno više nego što je očekivala.

Ne samo da je američki proizvođač primio veliki broj rezervacija, već 95 odsto potencijalnih kupaca pretvara te rezervacije u porudžbine. To je takođe više od očekivanog, kaže Dankan Oldred, globalni potpredsednik GMC-a. Dobra vest za tu kompaniju je da je ona takođe ispred plana kada je u pitanju proizvodnja.

"Proizvodnja je zapravo malo ispred plana a sada želimo da je još više ubrzamo, tako da možemo da isporučimo naručena vozila brže nego što smo prvobitno mislili", rekao je Oldred za CNBC.
Foto: GMC promo
Međutim, na žalost kupaca koji bi želeli da sada naruče Hummer EV, čak i nakon što GMC ubrza proizvodnju, svoje vozilo će dobiti tek 2024. godine zbog velikog obima već upisanih narudžbina.

Uprkos tome, mart je bio najbolji mesec kada je reč o rezervacijijama.

Da bi povećao proizvodnju, GMC mora da obezbedi dodatne zalihe repromaterijala, uključujući pogonske baterije, tako da još uvek postoje ograničenja u pogledu njegovog proizvodnog potencijala. Ipak, kompanija je obećala da će ove i sledeće godine proizvesti više vozila nego što je prvobitno planirano.

GM je usred masovnog prelaska na električna vozila, najavivši ne samo Hummer EV, već i električne verzije modela Silverado, Blazera i Equinox. Interesovanje koje su kupci pokazali za Hummer, bez sumnje će biti ohrabrujuće za rukovodioce, kada je reč o daljim planovima za elektrifikaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: