Najveći Hummer H1 na svetu VIDEO

Arnold Schwarzenegger je privukao pažnju novinara kada je vozio vojni Humvee po ulici, izazvavši ludilo za drumskim Hummerima koje su kupci voleli.

Podeli
Foto: GM promo
Foto: GM promo

Međutim, čak bi i The Terminator, međutim, bio zapanjen najnovijom kreacijom Rainbow Sheikha (aka Sheikh Hamad bin Hamdan Al Nahyan) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prevelikog Hummera H1 nazvanog “X3”.

S neto vrednošću od približno 20 milijardi dolara i četiri zasebna muzeja automobila u UAE, Nahyan ima afinitet za izradu velikih verzija vozila koje poseduje. Neka od Sheikhovih drugih vozila uključuju masivni Jeep, ogromni Power Wagon i naravno, ovaj Hummer H1, navodi Jutarnji.hr.

Kreacija je visoka 6,6, dugačka 14 i široka 5,8 metara. Hummer H1 "X3" sasvim opravdava svoje ime, jer je tri puta veći od standardnog Hummera H1. U potpunosti je u voznom stanju zahvaljujući dizelskim motorima na svakom točku, što takođe znači da koristi pogon na sva četiri točka.

Unutrašnjost H1 "X3-a" nije sasvim savršeno replicirana kao eksterijer, ali uključuje neke pogodnosti poput WC-a i lavaboa.

Šeik takođe poseduje oko 3000 drugih vozila, koji su obično ukrašeni dugama po sebi, i čuvaju se u divovskoj piramidi usred pustinje. Hummer je trenutno izložen u Off-Road istorijskom muzeju u Al Madamu, u UAE-u, ali verovatno biste ga mogli videti i iz svemira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu