Ko sada naruči novi Toyota Land Cruiser na isporuku će čekati 1.460 dana

Prošle godine se "šuškalo" da je Toyota imala toliko narudžbina za novi Land Cruiser da se na isporuku čeka četiri godine zbog izuzetnog interesa.

Podeli
Photo: Toyota
Photo: Toyota

Sada je japanski proizvođač potvrdio tu informaciju te je na japanski sajt modela postavio obaveštenje s izvinjenjem.

"Hvala što ste se odlučili za naše vozilo. Land Cruiser je vrlo dobro primljen u Japanu i širom sveta, pa se iskreno izvinjavamo što će biti potrebno dosta vremena za isporuku vašeg primerka Land Cruisera nakon narudžbine. Iskreno se izvinjavamo zbog toga. Ako naručite sada, vreme isporuke može da bude do četiri godine. Daćemo sve od sebe da skratimo vreme isporuke za naše kupce. Cenimo vaše razumevanje po ovom pitanju", navodi se u obaveštenju.

U roku od samo nekoliko meseci od lansiranja novog Land Cruisera prošle godine, Toyota je već saopštila da je potražnja tolika da će vreme čekanja biti oko godinu dana. Sada ispada da je i taj rok bio previše optimističan jer očigledno tada u jednačinu nisu stavili aktuelni problem s nedostatkom poluprovodnika te slomom lanaca snabdevanja u autoindustriji, piše Jutarnji.hr.

A što je najbolje, novi Land Cruiser se za sada uopšte ni ne nudi na polovini svetskih tržišta: u SAD i Evropi je još u prodaji dosadašnji model za razliku od zemalja poput Japana, Rusije, Australije ili područja Bliskog istoka gde je već nekoliko meseci u ponudi. S obzirom na sve, čini se da se Toyota neće ni žuriti kako bi svuda ponudila najnoviju generaciju svog kultnog terenca...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu