DS isključivo na struju od 2024.

Luksuzna francuska auto-marka biće prva iz PSA koncerna koja će u potpunosti preći na elektromotore.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2021.

11:56

DS isključivo na struju od 2024.
Foto: DS promo

DS je još jedan u nizu brendova koji najavljuju prelazak na struju. Kako je saopšteno, kompanija će prodavati isključivo električna vozila od 2024. godine.

Iako francuski proizvođač automobila, koji posluje u okviru giganta PSA, prodaje elektrifikovane modele od 2019, ovo je značajna promena koja se događa prilično brzo.

Iz DS-a nisu ulazili u detalje, ali su rekli da će za početak "ojačati" svoju ponudu električnom verzijom modela DS 4.

Nakon toga će predstaviti prvi isključivo električni model zasnovan na STLA Medium mehaničkoj platformi grupacije Stellantis.
Foto: DS promo
Podsećamo, modeli zasnovani na platformi STLA Medium mogu da imaju dužinu 4.200-5.000 mm. Takođe će biti opremljeni baterijama 87-104 kWh, koje omogućavaju autonomiju u vožnji do 700 km.

"Automobilska industrija doživljava promenu čiji su obim i brzina bez presedana. DS Automobiles je predvideo ova kretanja i uveo elektrifikaciju u središte svoje strategije", kaže zvršna direktorka kompanije, Beatrice Foucher.

Ona je potpuni prelazak brenda na električnu energiju 2024. nazvala "smelim planom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: