Volvo će potpuno preći na proizvodnju električnih automobila do 2030.

Vlasnik kompanije Volvo Cars, kineski Geely, objavio je u utorak da će do kraja decenije švedski auto-brend sasvim preći na električne modele.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2021.

13:45

Volvo će potpuno preći na proizvodnju električnih automobila do 2030.
Foto: Volvo promo

Planom je predviđeno postepeno ukidanje svih automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, uključujući hibride, i prodaja isključivo potpuno električnih cozila do 2030. godine.

"Tranzicija kompanije ka tome da postane proizvođač potpuno električnih automobila deo je ambicioznog plana koji je u vezi sa klimatskim promenama", kažu u Volvo Cars.

Ovaj proizvođač nastoji da nastavi sa doslednim smanjenjem emisije ugljen-dioksida u toku životnog ciklusa jednog automobila.

Ambiciozni plan za 2030. predstavlja ubrzanje strategije elektrifikacije kompanije Volvo Cars, vođene rastom tražnje za njegovim elektrifikovanim automobilima poslednjih godina, ali i čvrstim uverenjem da je tržište automobila sa SUS motori sve manje.

Kompanija je takođe najavila da će svoje potpuno električne modele prodavati putem Interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: