Promenili logo nakon više od pola veka

Američki auto-gigant ulazi u električnu eru sa novim vizuelnim identitetom.

Podeli
Novi logo (Foto: GM promo)
Novi logo (Foto: GM promo)

Nastavlja se trend modernizacije logotipa koji je u poslednjih godinu dana zahvatio automobilsku industriju.

S obzirom da se proizvođači ubrzano kreću ka elektrifikaciji, mnogi od njih se odlučuju da osveže vizuelni identitet kako bi on bio bolje usaglašen sa savremenim tehnologijama.

Poput nekih drugih auto-kompanija, General Motors dugo nije menjao logo - praktično od 1964, kada je predstavljen sada već prepoznatljiv znak koji se sastoji od dva velika slova "G" i "M", naglašena crtom ispod.

A u poslednjih šest decenija auto-industrija i automobili pretrpeli su značajne promene, koje su naročito izražene u drugoj deceniji 21. veka.

Stari logo je korišćen od 1964, a neznatno je korigovan 2001. i 2010. (Foto: GM promo)
Stari logo je korišćen od 1964, a neznatno je korigovan 2001. i 2010. (Foto: GM promo)

Zato je američki auto-gigant odlučio da u sklopu nove kampanje, kojom najavljuje ekspanziju električnih vozila i bezbednije automobile, predstavi i novi vizuelni identitet.

Amblemom i dalje dominira plava boja, a tu su i svi elementi starog logotipa, ali značajno promenjeni. Čine ga mala slova "g" i "m", a crtica je skraćena i podvučena samo ispod oznake "m".

Inače, kampanja "Everybody in" ima za cilj stvoriti svet budućnosti bez štetnih emisija i zagađenja, ali i bez saobraćajnih nezgoda.

GM ima jasan smera delovanja - ubrzati primenu električnog pogona u vozilima, kako bi ovaj proizvođač postao predvodnik na polju automobilske elektrifikacije, u čemu ključnu ulogu ima nova mehanička platforma:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu