Ducati uskoro dobija nove vlasnike

Kako Reuters nezvanično saznaje Volkswagen je dobio nekoliko zainteresovanih kupaca za brend motocikala Ducati.

Automobili

Izvor: SN

Sreda, 21.10.2020.

14:00

Ducati uskoro dobija nove vlasnike
Photo by Franco Origlia/Getty Images

U sledećih pet godina Volkswagen će odrediti sudbinu sportskog dela koncerna u koji uz Ducati spadaju i Lamorghini te Bugatti (koji se nedavno povezivao i s Rimac Automobilima).

Volkswagen analizira budućnost Lamborghinija, Bugattija i Ducatija u sklopu šire potrage za većom ekonomijom razmera jer se prebacuje na masovnu proizvodnju električnih automobila i dok kompanija pokušava više nego da udvostruči vrednost na 200 milijardi evra.

Pregled bi mogao da rezultira tehnološkim partnerstvima za marke sportskih automobila i superbajka visokih performansi, restrukturisanjem ili drugim opcijama, uključujući uvrštavanje na berzu ili prodaju.

Još uvek nije izvesno da li Volkswagen pristaje da započne i formalni postupak prodaje, ali kako bi prodaja uopšte bila moguća početkom sledeće godine, ulagači i bankari treba da procene očekivanja cena i potencijalno strateško uklapanje, rekla je Reutersu druga osoba upoznata s raspravama.

Volkswagen je pokušao da proda Ducati 2017. godine, kada su Bajaj Auto u partnerstvu s KTM-om te Polaris i privatne deoničke grupe Bain, PAI i Investindustrial izrazili interes za kupovinu italijanske marke motocikala. Prodaja je naišla na protivljenje rukovodstva radničkog odbora i bila je odložena.

Kao deo svog sledećeg pregleda strategije, Volkswagen takođe pravi planove za racionalizaciju Lamborghinija i nagovorio je bankare i potencijalne ulagače da uvrste italijanskog proizvođača sportskih automobila na berzu, rekli su izvori za Reuters.

Uvrštavanje na berzu bi moglo da se pokuša 2021. godine, rekao je Reutersu izvor upoznat s tim pitanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: