Bugattijeva "beba" od 35.000 dolara

Bugatti predstavio "Baby II", automobil koji je premijerno prikazan u Ženevi na sajmu pre godinu dana.

SN
Podeli
Photo: Bugatti
Photo: Bugatti

Radi se o replici modela Type 35, automobil koji se proizvodio do 1936. godine i sada je dobio novo izdanje.

Bazna verzija "Baby II" ima bateriju od 1.4 kWh, a elektromotor od 1,36 KS pokreće zadnje točkove i ima autonomiju do 25 km. Može do 20 km/h. U Expert modu elektromotor ima 5,44 KS, a vozi sve do 45 km/h. Automobil ima hidraulične kočnice i diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Za one koji žele više tu je Vitesse opcija s karbonskom karoserijom, baterijom od 2,8 kWh te elektromotorom od čak 13,6 KS. Ovaj može za šest sekundi do 60 km/h, a ne posustaje do 70 km/h. Ima čak i tzv. Speed ključ poput onoga u Chironu. Ovde je teoretski domet preko 50 km.

Ali ni to nije sve jer na vrhu ponude stoji Pur Sang verzija s ručno napravljenom karoserijom od aluminijuma. Za njenu izradu je potrebno preko 200 sati.

Baby II je u suštini dečji autić, ali i verna replika automobila. Osim rafiniranog enterijera dobija i LED svetla, ali i amblem napravljen od 50 grama čistog srebra.

Ovakva sposobna igračka visokog stila nije jeftina. Nije ni skupa, već je ekstremno skupa. Početna cena je 30.000 evra, Vitesse verzija kreće od 43.500 evra, a Pur Sang ima cenu od neverovatnih 58.500 evra. Predviđena je serija od 500 primeraka.

Za utehu recimo da cena uključuje članstvo u The Little Car Club i Bugatti Owners’ Clubu.

Photo: Bugatti
Photo: Bugatti

Photo: Bugatti
Photo: Bugatti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu