Potvrđeno za B92.net: U Srbiji otvoreni prvi Teslini punjači

Prva 4 brza punjača za električne automobile marke Tesla postavljena su pored robne kuće Ikea u Beogradu i već su u funkciji, potvrdili su u toj kompaniji za B92.net.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.03.2020.

10:48

Potvrđeno za B92.net: U Srbiji otvoreni prvi Teslini punjači
Foto: Tesla promo

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se vide radnici koji instaliraju Tesline "superpunjače" kod Ikee, iz Tesle je stigla zvanična informacija da su ova 4 brza punjača za električna vozila te kompanije stavljena u funkciju.

To su ujedno i prvi Teslini brzi punjači u našoj zemlji, čije je postavljanje najavljeno još 2017. godine. Kako su nam rekli u toj kompaniji, reč je o 4 "superpunjača" snage 150 kW za dopunu baterija električnih Tesla automobila.

Punjači su prvenstveno namenjeni vozačima ovih modela koji u tranzitu prolaze kroz Srbiju, kako bi mogli da dopune pogonske baterije i nastave dalje svoj put bez dužeg zaustavljanja. Zato je i odabrana lokacija u neporednoj blizini auto-puta, ali i našeg glavnog grada.

Iz Tesle navode da će vlasnici Modela S, Modela X i Modela 3 od sad moći kod Ikee da dopune svoja vozila za 20-ak minuta, što će im omogućiti da pređu i do 250 dodatnih km.

Zvanična informacija o lokaciji beogradskih punjača trebalo bi uskoro da bude dostupna na Teslinom sajtu, kao i na "touchscreen" ekranima u vozilima ovog proizvođača.

U Tesli kažu da otvaraju još jednu stanicu sa brzim punjačima u Srbiji, takođe duž auto-puta na koridoru 10, kod Aleksinca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: