Mitsubishi odbacuje optužbe za prevaru na testu izduvnih gasova

Japanski proizvođač automobila nalazi se pod istragom nemačkih nadležnih organa zbog mogućeg korišćenja ilegalnih uređaja na svojim dizel modelima.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.01.2020.

14:30

Mitsubishi odbacuje optužbe za prevaru na testu izduvnih gasova
Foto: Mitsubishi promo

Mitsubishi je u odgovoru na optužbe rekao da je motore koji su pod istragom proizvela i isporučila grupa PSA.

Francuski proizvođač automobila potvrdio je za Rojters da su dotični motori njihovi, ali je dodao da su oni pravilno homologovani na svakom tržištu na kome se prodaju.

Tokom prošle nedelje vlasti su obavile pretres 10 lokacija u Nemačkoj, uključujući Frankfurt, Hanover i Regensburg. Ove tri lokacije pripadaju kompaniji Continental, za koju se navodi da je svedok saradnik u istrazi.
Foto: Mitsubishi promo
Mitsubishi je rekao da će sprovesti sopstvenu unutrašnju istragu u vezi s tim pitanjem, kao i da već u potpunosti sarađuje sa nemačkim vlastima.

"Do sada nismo pronašli razlog da verujemo da postoji bilo kakva prevara za koju sumnjaju vlasti u Frankfurtskom javnom tužilaštvu", rekao je u izjavi japanski proizvođač automobila.

Inače, istraga je fokusirana na Euro 5 i Euro 6 motore u Mitsubishi modelima koji su proizvedeni posle 2014. godine, a prevashodno se misli na dizel 1.6 i 2.2-litarske motore sa četiri cilindra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: