BMW će "ubiti" i3 i i8, Vison M Next koncept bi mogao da dobije produkcijsku verziju

Dva aktuelna modela sa elektromotorima neće dobiti direktne naslednike nakon okončanja životnog ciklusa, ali bi BMW umesto njih mogao da počne da proizvodi novi sportski model sa hibridnim pogonom - Vison M Next.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2019.

16:00

BMW će
Vision M Next koncept (Foto: BMW promo)

BMW je početkom ove sedmice predstavio koncept sportskog automobila budućnosti sa hibridnim pogonskim sistemom, a prema najnovijim informacijama ova dizajnerska studija mogla bi za tri godine da bude pretočena u produkcijski model. To je za Car Sales izjavio direktor razvoja bavarskog proizvođača, Klaus Frolih.

Frolih je rekao i da aktuelni BMW i3 i i8 nakon što završe svoj životni vek neće dobiti direktne naslednike.

Koncept BMW Vison M Next za pogon koristi hibridni benzinsko-električni sistem koji isporučuje 600 ks. Automobil je u stanju da 0-100 km/h stigne za samo 3 sekunde, a maksimalna brzina je 300 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: