Kako izgleda sportski BMW budućnosti FOTO/VIDEO

BMW je u Minhenu predstavio sportski kupe Vision M Next Concept, koji najavljuje budući produkcijski automobil ovog proizvođača.

Podeli
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Nakon prve generacije elektrifikovanih BMW modela iz serije “i”, Bavarci spremaju nove automobile sa električnim pogonskim komponentama. Prvi korak ka serijskom modelu je konceptna verzija, a ovog puta BMW nam predstavlja koncept koji nagoveštava novi sportski model sa hibirdnim pogonskim sistemom.

Vision M Next Concept bi mogao da nasledi aktuelni hibridni BMW i8, ali kao automobil sa još moćnijim motorom i performansama – otuda i oznaka “M” u nazivu koncepta. Stilski, ovaj sportski koncept podseća na i8. Međutim, Vision M Next sadržajno je znatno bogatiji.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Osim elektrifikovanog pogona, ovaj automobil - između ostalog - donosi i sisteme za autonomnu vožnju i povezivost. Osim opšteg dizajna koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, novi koncept je ofraban u boje koje još više ističu njegove stilske detalje – pored dominantne mat srebrne nijanse, tu su i elementi u jarko narandžastoj boji.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Automobil nije izgubio prepoznatljiv BMW imidž zahvaljujući karakterističnom obliku prednje maske, a atraktivna vrata koja se otvaraju nagore samo upotpunjuju “wow” efekat ovog koncepta.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

M Next Concept za pogon koristi hibridni benzinsko-električni sistem koji isporučuje 600 ks. Automobil je u stanju da 0-100 km/h stigne za samo 3 sekunde, a maksimalna brzina je 300 km/h.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Vozaču je na raspolaganju “BOOST+C” funkcija koja se aktivira pritiskom na dugme i koja u ključnim momentima pruža dodatnu injekciju snage. Osim toga, M Next Concept se može voziti i samo na električni pogon, pri brzinama do 100 km/h.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Unutrašnost je očekivano futuristička. Ipak, treba očekivati da BMW pojednostavi dizajnerska rešenja primenjena na konceptu, kada u bliskoj budućnosti predstavi produkcijsku verziju ovog automobila.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu