Tek što je počeo prodaju, Audi već povlači svoj električni SUV zbog mogućeg rizika od požara

Audijeva električna ofanziva u SAD nakratko je zaustavljena zbog poziva 1.644 primerka modela e-Tron na vanredni servis.

Podeli
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Pročitajte još:

* Kako se pravi Audi E-Tron VIDEO

* Zbogom ogledalima? Kako izgleda virtuelni retrovizor

Tek što je počela prodaja električnog Audija e-Tron na američkom tržištu, nemački proizvođač bio je prinuđen da pripremeno obustavi isporuke vozila kupcima, a vlasnici koji su već došli u posed ovog automobila dobiće poziv za vanredni servis.

Kako je saopštio proizvođač, na e-Tronu je otkriven problem koji može da uzrokuje požar na automobilu. Naime, utvrđeno je odeljak u kome su smeštene pogonske baterije na pojedinim vozilima možda nije dobro izolovan od vlage, koja je, u slučaju da prodre unutra, u stanju da izazove kratak spoj i paljenje baterija.

Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Audi nije do sada zabeležio nijedan incident u vezi sa ovim eventualnim nedostatkom na e-Tronu, ali će preventivno pregledati – i po potrebi popraviti – 1.644 vozila na tlu SAD, od čega je oko 540 već isporučeno vlasnicima, dok su preostali još na lageru dilera.

Opoziv dolazi u nezgodnom trenutku za nemačkog proizvođača koji je tek nedavno izbacio na tržište svoj prvi velikoserijski potpuno električni model. E-tron za pogon koristi dva asinhrona elektromotora, koji zajedno razvijaju 405 KS i 665 Nm obrtnog momenta.

Motori se napajaju električnom energijom iz baterija kapaciteta 95 kWh.

Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

strana 1 od 67 idi na stranu