VW Touareg dobija V6 benzinski agregat

Volkswagen će dodatno proširiti ponudu motora u svom popularnom SUV-u Touareg.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

16:15

VW Touareg dobija V6 benzinski agregat

Nova generacija Touarega će sredinom ove godine biti unapređena sa 3,0-litaskim V6 benztinskim agregatom.

On raspolaže sa 335 KS, 54 više od aktuelnog V6 TDI iz vrha ponude, što će omogućiti Touaregu ubrzanje iz mesta do 100 km/h za 5,9 sekundi.

Snaga će se prenositi na sva četiri točka preko osmobrzinskog automatskog menjača, a u paketu stižu i vazdušno vešanje i upravljivost zadnjih točkova kao u "rođacima" iz VW Grupe, Audija Q7 i Bentleya Bentayge.

Tuareg dolazi u tri paketa opreme: SE L, R-Line i R-Line tech, a u osnovnom ima 19-inčne alu felne, LED farove, grejače prednjih sedišta koja su delimično presvučena kožom, te adaptivnim tempomatom.

U R-Line tech paketu dolazi i "Innovision Cockpi" koji kombinuje 12-inčnu kontrolnu tablu sa ogromnim 15-inčnim multimedijalnim displejom, koji se u ostalim paketima doplaćuju 2.800 evra.

Prve isporuke Tuarege sa V6 benzincem se očekuju krajem godine, VW nije saopštio cene, ali se očekuje da bude nekoliko stotina evra skuplji od V6 dizela koji je oko 60.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: