Novi Audi A3 stiže i u hibridnoj varijanti

Za nekoliko meseci Audi će predstaviti četvrtu generaciju modela A3, koji će dobiti hibridnu verziju.

Podeli
Foto: Auto Express
Foto: Auto Express

Hibridni A3 će imati e-Tron oznaku, a deliće status "perjanice" sa RS modelom koji bi trebalo da parira Mercedes-AMG A45 koji raspolaže sa 415 KS.

Audi je najavio da će do 2025. predstaviti 12 potpuno električnih modela, a iako će među njima biti i automobil veličine A3, četvrta generacija ovog kompakta ne spada u tu grupu.

Neposredno pre novog A3, Volkswagen će predstaviti osmu generaciju Golfa od koje je Audi preuzeo mnogo mehaničkih elemenata.

Tako je električni A3 dobio hibridni pogon iz Golfa GTE, a deliće i benzinske motore.

A3 neće doneti revoluciju u izgledu Audija, ni esterijera ni enterijera, pa će u kabini dominirati 10,1-inčni multimedijalni ekran te Virtual Cockpit digitalna komandna tabla kao u SUV-u Q3.

Audi neće praviti varziju sa troje vrata s obzirom da je od oko 175.000 prodatih A3 2017, samo 7.800 otišlo u toj varijanti, dok je napravljeno 167.000 A3 Sportback.

Međutim, iako se slabo prodaje i kabriolet verzija, Audi planira ovu varijantu i u novoj generaciju za nekoliko godina. Naravno, logično je očekivati i sedan verziju.

Vesti

Prvi pogled u Škodin električni automobil FOTO

Češki proizvođač objavio je dizajnerski crtež unjutrašnjosti koncepta Vision iV koji pruža uvid u putničku kabinu prvog potpuno električnog automobila marke Škoda. U fokusu su minimalistički dizajnirana, inovativna instrument tabla i centralna konzola sa velikim ekranom multimedijalnog sistema, kao i novodizajnirani dvokraki volan.

Vesti sreda 20.02. 10:15 Komentara: 0
strana 1 od 72 idi na stranu