Toyota ulepšala Aygo pred Ženevu FOTO

Toyota će na predstojećem ženevskom auto-salonu izložiti nove specijalne verzije svog malog gradskog automobila, sa oznakama X-Cite i X-Style.

Podeli

Japanski proizvođač nastavio je da se "poigrava" sa kombinacijom boja i "X" stilskim motivom prednje maske modela Aygo, pa dve nove opcije ovog automobila stižu u beloj i narandžastoj nijansi spoljašnjosti, sa kontrastnim detaljima.

Obe verzije, X-Cite i X-Style, opremljene su 15-inčnim alu felnama, prednjim svetlima za maglu i zatamljenim zadnim staklima.

Aygo X-Style
Aygo X-Style

Aygo X-Style je ofarban u belo, sa Orange Twist pokretnim platnenim krovom i raznim narandžastim elementima.

Kolorna šema u putničkoj kabini prekopirana je sa eksterijera, uz narandžaste detalje i ukrasne elemente u "piano" crnoj visokosjajnoj završnoj obradi, dok su sedišta delimično presvučena kožom.

Aygo X-Style
Aygo X-Style

Aygo X-Cite takođe krasi dvobojna kombinacija – narandžasta karoserija i crni krov, a felne, kućišta retrovizora i još neki detalji su takođe crni.

Narandžasta se provlači kao lajtmotiv i u unutrašnjosti automobila.

Aygo X-Cite
Aygo X-Cite

Obe varijante standardno su opremljene klima-uređajem, miltifunkcionalnim volanom, vozačevim sedištem podesivim po visini...

Oprema uključuje i multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir i Android Auto i Apple CarPlay funkcijama za povezivanje smartfon uređaja.

Aygo X-Cite
Aygo X-Cite

Sistem obuhvata i kameru za vožnju unazad, a među opcijama je bezbednosni paket opreme Toyota Safety Sense, kao i beskontaktno otključavanje i startovanje motora.

Ispod haube obe varijante nalazi se trocilindarski 1.0 litarski benzinac sa 72 ks (53 kW).

strana 1 od 78 idi na stranu