Aston Martin razvija agregat koji će zameniti AMG-ov V8

Kako prenose britanski mediji, Aston Martin radi na razvoju rednog šestocilindarskog motora koji će koristiti u hibridnoj tehnologiji u budućnosti.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 15.12.2018.

13:00

Aston Martin razvija agregat koji će zameniti AMG-ov V8

Ovaj ageregat bi zamenio AMG-ov 4,0-litarski V8 koji Aston Martin koristi u svojim modelima. Prvi model u kojem bi se koristio pomenuti redni "šestak" bio bi prvi Aston Martinov SUV DBX.

Aston Martin sarađuje sa Daimlerom od 2013, a osim pomenutog V8 od Mercedesa je koristio elektroniku i multimedijalne sisteme.

Ovom saradnjom je britanski proizvođač dao svojim inženjerima vremena da razviju I6 agregat, koji će najverovatnije da bude izveden iz 5,2-litarskog tvin-turbo V12 koji se trenutno koristi u DB11 AMR i DBS Superleggera.
Nema mnogo detalja o samom motoru, ali će najverovatnije biti elektrifikovan uz pomoć hibridne tehnologije koja je razvijana u modelu Rapide E.

Očekuje se da Aston Martin nastavi da koristi AMG-ov 4,0-litarski V8 još nekoliko godina, a i on će biti u ponudi u DBX krosoveru sledeće godine.

Pored V8 Aston Martin će u DBX nuditi i V12, a hibridni pogon je planiran za početak sledeće decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: