Novi Nissan Juke stiže tek u leto 2019?

Iako se prvobitno očekivalo da će nova generacija modela Juke biti predstavljena tokom jeseni 2018, premijera ovog automobila najverovatnije će se dogoditi tek polovinom naredne godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

14:10

Novi Nissan Juke stiže tek u leto 2019?
Milioniti primerak Nissana Juke prve generacije

Kako piše AutoExpress, popularni potkompaktni SUV, koji je debitovao još 2010, naslednika će dobiti tek u leto sledeće godine.

Kada se Nissan Juke početkom ove decenije pojavio na tržištu, jedni su ga smatrali izuzetno neprivlačnim, dok je za druge bio veoma zanimljiv jer se po izgledu izdvajao iz gomile drugih na tržištu.

Vremenom se Juke izborio za mesto pod suncem pa je posle osam godina prodat u preko milion primeraka.

Ovaj automobil, koji se za kupce u Evropi izrađuje u Velikoj Britaniji, već dugo je u prodaji bez većih stilskih promena, ali uz tehnološka unapređenja, pa je i posle skoro jedne decenije veoma popularan među kupcima malih krosovera, uprkos velikoj konkurenciji.
Druga generacija će koristiti Renault-Nissan CMF-B mehaničku platformu i savremene motore ove francusko-japanske automobilske grupacije.

Novi Juke bi na premijeri mogao da bude ponuđen sa 1.5 litarskim dizelašem, kao i malim 1.0 litarskim benzincem, a u igri je, navodno, i snažnija, 1.6 opcija sa 190 ks.

Nissan je najavio da će Juke i dalje imati dizajn koji će ga izdvajati od konkurencije, ali i nešto duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na prvu generaciju, kako bi se obezbedio veći komfor u vožnji za putnike na zadnjim sedištima.

Kao i njegov prethodnik, i model druge generacije izrađivaće se u Nissanovoj fabrici u Sanderlendu u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: