BMW Serija 1 Sedan konačno stiže u Evropu? FOTO

Najmanji BMW-ov model Serija 1 se u Evropi prodaje samo kao hečbek, dok je početkom 2017. ekskluzivno za Kinu napravljena i sedan verzija.

Podeli
Foto: Motor1
Foto: Motor1

Međutim, u junu ove godine Serija 1 Sedan je lansirana i u Meksiku, što je otvorilo vrata mogućnosti da ova verzija stigne i do drugih kontinenata, pre svega Evropu.

Spekulacije o tome su postale još glasnije nakon serije špijunskih fotografija napravljenih u Minhenu, gde je primećena blago kamuflirana Serija 1 Sedan.

Teško se primete razlike u odnosu na model iz Kine i Meksika, niti može da se sa sigurnošću tvrdi da je uslikani automobil planiran za Evropu, ali postoji velika verovatnoća da je za "Stari kontinent".

Pre svega jer BMW nema dostojnog takmaca malim sedanima svojih najvećih konkurenata – Audiju A3 Sedan i Mercedes A-klasi Sedan/CLA.

Foto: Motor1
Foto: Motor1

S druge strane, BMW nema mnogo drugih razloga, pre svih ekonomskih, da lansira Seriju 1 Sedan u Evropi s obzirom na slabu potražnju za tako malim, a opet skupim automobilom.

Takođe, Serija 1 Sedan bi istovremeno ukrala deo "kolača" koji ima Serija 3 sedan, a koja je mnogo profitabilnija.

Više o svim ovim spekulacijama znaće se za nekoliko meseci kada BMW predstavi novu generaciju Serije 1 u hečbek varijanti u Evropi.

Nova generacija je bazirana na UKL FWD platformi koju će deliti sa brendom MINI i prvi put će biti sa prednjim pogonom.

Vesti

Naručite svoju verziju Opela "120 years"

Opel će proslaviti 120 godina proizvodnje automobila u 2019. i istovremeno 120 godina inovativnih tehnologija koje je proizvođač učinio dostupnim širokoj grupi korisnika – u skladu sa motom Opela "Budućnost pripada svima".

Vesti petak 30.11. 13:00 Komentara: 5

Toyota Safety Sense za tri godine u 10 miliona vozila

Toyota Motor Corporation je objavila da je ukupan broj vozila opremljenih sa Toyota Safety Sense - paketom aktivnih sigurnosnih tehnologija, kreiranih sa ciljem da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u različitim situacijama u saobraćaju - na globalnom nivou dostigao broj od 10 miliona, samo nakon tri i po godine od njegovog lansiranja, 2015. godine.

Vesti petak 30.11. 09:00 Komentara: 7
strana 1 od 86 idi na stranu